اگرچه همه سبزیجات برای سلامتی مهم هستند، انواع خاصی از آنها فواید منحصر به فردی دارند. پیاز عضوی از جنس گیاهان گلدار آلیوم است که شامل سیر، موسیر، تره فرنگی و پیازچه نیز می شود. این سبزیجات حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی قوی هستند که نشان داده شده است که از طرق مختلف سلامت را ارتقا می دهند. در واقع، خواص پیاز از زمان های قدیم، زمانی که برای درمان بیماری هایی مانند سردرد، بیماری های قلبی و زخم های دهان استفاده می شد، شناخته شده است.
در ادامه 9 تا از خواص پیاز برای سلامتی ذکر شده است.
پیاز دارای مواد مغذی متراکم است، به این معنی که کالری کمی دارد اما سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. یک پیاز متوسط فقط 44 کالری دارد اما دوز قابل توجهی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر را ارائه می دهد.
پیاز حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیباتی است که با التهاب مبارزه می کند، تری گلیسیرید را کاهش می دهد و سطح کلسترول را کاهش می دهد. همه این موارد موجب شده استا تا خواص پیاز در کاهش خطر بیماری های قلبی مفید به شمار آید.
خواص ضد التهابی قوی آنها همچنین ممکن است به کاهش فشار خون بالا و محافظت در برابر لخته شدن خون کمک کند.
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که اکسیداسیون را مهار می کنند، فرآیندی که منجر به آسیب سلولی می شود و به بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی کمک می کند. پیاز منبع عالی آنتی اکسیدان است. در واقع، پیاز حاوی بیش از 25 نوع مختلف از آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی است. در نتیجه یکی از فواید پیاز جلوگیری از روند آسیب سلولی و پیری می باشد.
خوردن سبزیجات از جنس Allium مانند سیر و پیاز با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله معده و روده بزرگ مرتبط است. بررسی 26 مطالعه نشان داد که افرادی که بیشترین مقدار سبزیجات آلیوم را مصرف میکنند، 22 درصد کمتر از افرادی که کمترین مقدار را مصرف میکنند، در معرض ابتلا به سرطان معده هستند.
خوردن پیاز ممکن است به کنترل قند خون کمک کند که به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت یا در مرز ابتلا به دیابت بسیار مهم است. مطالعه ای روی 42 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که خوردن 3.5 اونس (100 گرم) پیاز قرمز تازه سطح قند خون ناشتا را تا حدود 40 میلی گرم در دسی لیتر پس از چهار ساعت کاهش می دهد.
اگرچه لبنیات خواص زیادی برای تقویت سلامت استخوان دارند، بسیاری از مواد غذایی دیگر، از جمله پیاز، ممکن است به تقویت استخوان ها کمک کنند. مطالعه ای بر روی 24 زن میانسال و یائسه نشان داد که کسانی که روزانه 3.4 اونس (100 میلی لیتر) آب پیاز به مدت هشت هفته مصرف می کردند، تراکم استخوان و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در مقایسه با گروه کنترل بهبود یافته بود
مبارزه با میکروب ها از جمله دیگر خواص پیاز می باشد. پیاز می تواند با باکتری های بالقوه خطرناکی مانند اشریشیا کلی (E. coli)، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus) و باسیلوس سرئوس مبارزه کند.
پیاز منبع غنی فیبر و پروبیوتیک است که برای سلامتی مطلوب روده ضروری است. پروبیوتیک ها انواع غیرقابل هضم فیبر هستند که توسط باکتری های مفید روده تجزیه می شوند. باکتری های روده از پروبیوتیک ها تغذیه می کنند و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه از جمله استات، پروپیونات و بوتیرات ایجاد می کنند.
تحقیقات نشان داده است که این اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه سلامت روده را تقویت می کنند، ایمنی را تقویت می کنند، التهاب را کاهش می دهند و هضم را تقویت می کنند.
پیاز جزء اصلی آشپزخانه های سراسر جهان است. پیاز به غذاها طعم خوش می دهد و می توان آن را به صورت خام یا پخته میل کرد. خوردن پیاز خام می تواند مصرف فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی شما را افزایش دهند.
آسانی مصرف این سبزی پرخاصیت موجب می شود تا بتوانید از خواص پیاز که در بالا به آن ها اشاره شد به خوبی استفاده نمایید.